Далеко не секрет, що найсмачніші страви виходять із сезонних овочів. Своїми рецептами поділилась авторка куланарного блогу - Юлія. Це прості та смачні страви, які допоможуть вам насолоджуватися кожним осіннім днем.
Тертий пиріг із яблуками
- 300 г борошна
- 160 г вершкового масла
- яйце
- 1 ч.л. розпушувача
- щіпка солі
- 70 г цукру
Начинка: Яблука , кориця та трішки цукру, масло з борошном збити в крошку, додати яйце , розпушувач , цукор і щіпку солі і зібрати тісто, залишити в морозильній камері шоб тісто затверділо.
Яблука натерти, додати трішки лимонного соку шоб не темніли, кориця і трішки цукру
Тісто натерти, трошки примкнути руками і викласти начинку , зверху знову тісто
Випікати: 180/60 хв
Орієнтуйтесь на вашу духовку
Торт Мурашник
Все роблю на око:
- печиво «до кави»
- горіхи
- згущене молоко , можна і варене
- мак
- масло вершкове
Все з’єднати, викласти форму мурашника і присипати маком.
Залишити в холодильнику на декілька годин і тортик готовий.
Гарбузовий хліб
- 300-350 г борошна
- 200 г гарбузового пюре
- 40 мл молока
- 1/2 ч.л. дріжджів
- 1 ч.л. цукру
- 30 мл олії
- 1 ч.л. солі
- 1 ч.л. меду
Спочатку зварити гарбуз, злити воду і проблендерувати. Молоко змішати з медом і дріжжями, додати ледь тепле пюре гарбуза , вмішати борошно і в самому кінці додати олію та сіль
Замісити тісто - Залишити підніматись на 60 хв - Зробити обминку і залишити ще на 60 хв
Після , обмнути тісто і завернути в рулет.
Покласти у форму присипану борошном підніматись.
Тісто має піднятись в два рази.
Випікати: 200/30-40 хв.
Молочна каша з гарбузом
- гарбуз
- рис
- молоко
- вода
- цукор
- сіль
- масло вершкове
Чистимо гарбуз, нарізаємо на кубики і варимо. Коли гарбуз звариться, туди ж додаємо рис і якщо багато води, зливаємо майже до кінця і додаємо молоко .Варимо до готовності рису, додаємо цукор, сіль і звісно вершкове масло
Даємо настоятись пару хвилин під кришкою і смакуємо!
Крем-суп з гарбуза
- гарбуз
- картопля
- морква
- цибуля
- вершки
- вода
- сіль, перчик,мускатний горіх
Обсмажуємо моркву та цибульку , додаємо нарізану картоплю та гарбуз ,обсмажуємо все разом пару хв. Додаємо спеціі і мускатного горіха теж трошечки.
Заливаємо водою і варимо до готовності картоплі та гарзуба, якщо води забагато , злийте трошки
Збиваємо все блендером добре.
Додаємо вершки і перемішуємо.
Вертаємо на вогонь,нехай трошки покипить і смакота готова.
Густоту супчику регулюйте водичкою.
Якщо ви спеціаліст у своїй сфері та бажаєте, щоб про вас дізналася аудиторія September — напишіть нам на пошту: writer@september.is . В e-mail вкажіть інформацію про себе, чим ви займаєтеся, та на яку тему бажаєте написати статтю.
Вам також може бути цікаво: