Щоб відчути смак гостинної Грузії або вишуканої Італії — не обов'язково купувати квитки.
Насолодитись колоритом страв світової кухні можна й у себе вдома, використовуючи для приготування локальні, прості та доступні інгредієнти.
У цьому відео шеф-кухар Олександр Оханський ресторану "Мама фокача & Папа Чача" ділиться двома цікавими та легкими рецептами.
Гебжалія — грузинська сирна, вершкова та одночасно по-весняному свіжа страва.
Полуничний суп — освіжаючий італійський десерт для справжніх гурманів, які не люблять довго возитися на кухні.
Приготування займає небагато часу, а самі страви можуть із впевненістю претендувати на звання ваших нових гастрономічних улюбленців.
Дивіться, готуйте та насолоджуйтесь.
Buon appetito!
Рецепт гебжалія
Нам потрібно:
Сир сулугуні 120гр
Крем сир грузинський надугі 80г
Полуниця 50гр
Вершки 18% 50 гр
М'ята 5гр
Топінг полуниця 30гр
До крему сир надугі додаємо м'яту. Далі, додаємо топінг полуницю, а також — свіжу полуницю і ретельно перемішуємо.
Соус для гебжалії:
Вершки: Перемішуємо з м'ятою, додаємо надугі, додаємо топінг полуницю. Ретельно перемішуємо до однорідної маси.
Далі, сир сулугуні. Нарізаємо кубиком і додаємо в гарячу воду до розплавлення.
Потім розкатуємо його приблизно на 15мс. Накладаємо начинку і звертаємо як хінкалі. Формуємо коло. Додаємо соус полуницю і м'яту
Полуничний суп
Нам потрібно:
200гр полуниці
10гр м'яти
10гр цукрової пудри
Приготування:
Усе збиваємо в блендері до однорідної маси. Далі. красиво оформлюємо в тарілці. Додаємо морозиво, грільяж полуницю та м'яту.
Якщо ви спеціаліст у своїй сфері та бажаєте, щоб про вас дізналася аудиторія September — напишіть нам на пошту: writer@september.is. В e-mail вкажіть інформацію про себе, чим ви займаєтеся, та на яку тему бажаєте написати статтю.
Вам також може бути цікаво: