Пише шеф-повар: рецепт гебжалія та получний суп

Щоб відчути смак гостинної Грузії або вишуканої Італії — не обов'язково купувати квитки.  

 

Насолодитись колоритом страв світової кухні можна й у себе вдома, використовуючи для приготування локальні, прості та доступні інгредієнти.

 

У цьому відео шеф-кухар Олександр Оханський ресторану "Мама фокача & Папа Чача" ділиться двома цікавими та легкими рецептами.

 

Гебжалія — грузинська сирна, вершкова та одночасно по-весняному свіжа страва.

Полуничний суп — освіжаючий італійський десерт для справжніх гурманів, які не люблять довго возитися на кухні. 

 

Приготування займає небагато часу, а самі страви можуть із впевненістю претендувати на звання ваших нових гастрономічних улюбленців.

 

Дивіться, готуйте та насолоджуйтесь.

Buon appetito!

Рецепт гебжалія

Нам потрібно:

 

Сир сулугуні 120гр

Крем сир грузинський надугі 80г

Полуниця 50гр

Вершки 18% 50 гр

М'ята 5гр

Топінг полуниця 30гр

 

До крему сир надугі додаємо м'яту. Далі, додаємо топінг полуницю, а також — свіжу полуницю і ретельно перемішуємо.

 

Соус для гебжалії:

Вершки: Перемішуємо з м'ятою, додаємо надугі, додаємо топінг полуницю. Ретельно перемішуємо до однорідної маси.

 

Далі, сир сулугуні. Нарізаємо кубиком і додаємо в гарячу воду до розплавлення.

 

Потім розкатуємо його приблизно на 15мс. Накладаємо начинку і звертаємо як хінкалі. Формуємо коло. Додаємо соус полуницю і м'яту

Полуничний суп

 

Нам потрібно:

200гр полуниці

10гр м'яти

10гр цукрової пудри

 

Приготування:

Усе збиваємо в блендері до однорідної маси. Далі. красиво оформлюємо в тарілці. Додаємо морозиво, грільяж полуницю та м'яту.

Якщо ви спеціаліст у своїй сфері та бажаєте, щоб про вас дізналася аудиторія September — напишіть нам на пошту: writer@september.is. В e-mail вкажіть інформацію про себе, чим ви займаєтеся, та на яку тему бажаєте написати статтю.

Вам також може бути цікаво: