Лимонний тарт

Типовий французький десерт - ТАРТ. Він ніжний, вишуканий, смачний.

 

Сьогодні September розкриє секрети саме лимонного тарта, та як зробити його ідеальним!

Крем

 

  • 5 середніх яєць
  • 150 г цукрової пудри
  • лимонний сік 100 мл (приблизно 4 лимон)
  • 2 ст. л. лимонної цедри
  • 150 мл густих вершків

Тісто

 

  • 120 вершкового масла
  • 75 г цукрової пудри
  • 3 середніх яєчних жовтки
  • 250 г просіяного борошна ⠀

З'єднуємо масло, цукрову пудру і 2 яєчних жовтки, перемішуємо;

 

Додаємо просіяне борошно і перетираємо в крихту;

 

Вливаємо 2 ст.л. води;

 

Замішуємо тісто і формуємо кулю;

 

Тісто загортаємо в харчову плівку і поміщаємо в холодильник на 1 годину;

 

Посипаємо стіл борошном, викладаємо тісто і розкачуємо в коло;

Форму для тарта змащуємо маслом і посипаємо борошном, зайве струсити;

 

Тісто кладемо в форму і зрізаємо зайве по краю форми;

 

За допомогою вилки зробити дірочки в тісті, відправляємо в морозилку на 20 хвилин;

 

Попередньо підігріваємо духовку до 180 ° C;

 

Форму виймаємо з морозилки, поверх тіста кладемо папір для випічки і висипаємо будь-яку крупу або квасолю, щоб зробити вантаж на тісті;

 

Випікаємо 20 хвилин до золотавих краєчків тіста;

 

Прибираємо крупу з папером і ставимо знову в духовку ще на 15-20 хвилин (щоб тісто не підгоріло, то можна накрити форму фольгою);

 

Яєчний жовток збиваємо і змащуємо тісто всередині, ставимо в духовку ще на 1 хвилину;

 

Збиваємо всі продукти для начинки до однорідної маси;

 

Виливаємо начинку в форму і випікаємо 30-35 хвилин, поки начинка не схопиться;

 

Виймаємо з духовки і залишаємо на 1-2 години, щоб тарт повністю охолов.

Автор: gavrilyuk.nastia