Типовий французький десерт - ТАРТ. Він ніжний, вишуканий, смачний.
Сьогодні September розкриє секрети саме лимонного тарта, та як зробити його ідеальним!
Крем
- 5 середніх яєць
- 150 г цукрової пудри
- лимонний сік 100 мл (приблизно 4 лимон)
- 2 ст. л. лимонної цедри
- 150 мл густих вершків
Тісто
- 120 вершкового масла
- 75 г цукрової пудри
- 3 середніх яєчних жовтки
- 250 г просіяного борошна ⠀
З'єднуємо масло, цукрову пудру і 2 яєчних жовтки, перемішуємо;
Додаємо просіяне борошно і перетираємо в крихту;
Вливаємо 2 ст.л. води;
Замішуємо тісто і формуємо кулю;
Тісто загортаємо в харчову плівку і поміщаємо в холодильник на 1 годину;
Посипаємо стіл борошном, викладаємо тісто і розкачуємо в коло;
Форму для тарта змащуємо маслом і посипаємо борошном, зайве струсити;
Тісто кладемо в форму і зрізаємо зайве по краю форми;
За допомогою вилки зробити дірочки в тісті, відправляємо в морозилку на 20 хвилин;
Попередньо підігріваємо духовку до 180 ° C;
Форму виймаємо з морозилки, поверх тіста кладемо папір для випічки і висипаємо будь-яку крупу або квасолю, щоб зробити вантаж на тісті;
Випікаємо 20 хвилин до золотавих краєчків тіста;
Прибираємо крупу з папером і ставимо знову в духовку ще на 15-20 хвилин (щоб тісто не підгоріло, то можна накрити форму фольгою);
Яєчний жовток збиваємо і змащуємо тісто всередині, ставимо в духовку ще на 1 хвилину;
Збиваємо всі продукти для начинки до однорідної маси;
Виливаємо начинку в форму і випікаємо 30-35 хвилин, поки начинка не схопиться;
Виймаємо з духовки і залишаємо на 1-2 години, щоб тарт повністю охолов.
Автор: gavrilyuk.nastia