Рецепт для тих, хто не вживає молоко тваринного походження, адже його легко можна замінити на рослинне. У нашому випадку — це мигдальне молоко.
Інгредієнти
Для гарячого шоколаду:
- 3 склянки простого несолодкого мигдального молока
- 1/4 склянки сирого порошку какао
- 3 столові ложки чистого кленового сиропу
- 3/4 чайної ложки кориці
- 1/2 чайної ложки ванільного екстракту
- щіпка дрібної морської солі
Для топінгу (необов’язково):
- вегетаріанський зефір
- кокосові збиті вершки
- дрібно нарізаний чорний шоколад
Приготування
У розігріте молоко додати какао, перемішати та залиште на малому вогні. Додати всі інші інгредієнти, перемішати, за бажанням прикрасити зверху вершками, зефіром та тертим шоколадом.
Корисний гарячий шоколад з какао-порошком
Цей швидкий домашній гарячий шоколад з какао-порошком виготовлений з молоком, медом та нотками ванілі. Для веганської версії використовуйте консервоване кокосове молоко замість звичайного молока, а мед поміняйте кленовим сиропом.
Інгредієнти
- 2 склянки молока (бажано 2% або незбиране молоко)
- 2 столові ложки сирого порошку какао
- 1 столова ложка меду
- 1/2 чайної ложки ваніліну
- Щіпка морської солі
Приготування
У невеликій каструльці змішайте молоко, какао-порошок, мед за смаком (вам потрібна чайна-дві ложки), ваніль та щіпку солі. Збийте до однорідності.
Поставте каструлю на середній вогонь і доведіть молоко до кипіння, часто збиваючи. Надайте смаку гарячому шоколаду — якщо ви віддаєте перевагу солодшому збийте трохи більше меду. Подавати теплим.
Якщо ви спеціаліст у своїй сфері та бажаєте, щоб про вас дізналася аудиторія September — напишіть нам на пошту: writer@september.is . В e-mail вкажіть інформацію про себе, чим ви займаєтеся, та на яку тему бажаєте написати статтю.
Вам також може бути цікаво