Рецепти зимового какао

Рецепт для тих, хто не вживає молоко тваринного походження, адже його легко можна замінити на рослинне. У нашому випадку — це мигдальне молоко.

Інгредієнти


Для гарячого шоколаду:

  • 3 склянки простого несолодкого мигдального молока
  • 1/4 склянки сирого порошку какао
  • 3 столові ложки чистого кленового сиропу
  • 3/4 чайної ложки кориці
  • 1/2 чайної ложки ванільного екстракту
  • щіпка дрібної морської солі

Для топінгу (необов’язково):

 

  • вегетаріанський зефір
  • кокосові збиті вершки
  • дрібно нарізаний чорний шоколад

Приготування

 

У розігріте молоко додати какао, перемішати та залиште на малому вогні. Додати всі інші інгредієнти, перемішати, за бажанням прикрасити зверху вершками, зефіром та тертим шоколадом.

Корисний гарячий шоколад з какао-порошком


Цей швидкий домашній гарячий шоколад з какао-порошком виготовлений з молоком, медом та нотками ванілі. Для веганської версії використовуйте консервоване кокосове молоко замість звичайного молока, а мед поміняйте кленовим сиропом.

Інгредієнти

 

  • 2 склянки молока (бажано 2% або незбиране молоко)
  • 2 столові ложки сирого порошку какао
  • 1 столова ложка меду
  • 1/2 чайної ложки ваніліну
  • Щіпка морської солі

Приготування


У невеликій каструльці змішайте молоко, какао-порошок, мед за смаком (вам потрібна чайна-дві ложки), ваніль та щіпку солі. Збийте до однорідності.


Поставте каструлю на середній вогонь і доведіть молоко до кипіння, часто збиваючи. Надайте смаку гарячому шоколаду — якщо ви віддаєте перевагу солодшому збийте трохи більше меду. Подавати теплим.

Якщо ви спеціаліст у своїй сфері та бажаєте, щоб про вас дізналася аудиторія September — напишіть нам на пошту: writer@september.is . В e-mail вкажіть інформацію про себе, чим ви займаєтеся, та на яку тему бажаєте написати статтю.

Вам також може бути цікаво