ГРУШЕВИЙ ПИРІГ
Обов’язково використовуйте для цього пирога тверді і трохи недозрілі груші, перезрілі груші утворюють занадто багато рідини, і це може зробити мокру нижню кірку, ми цього не хочемо! Ви можете виключити бурбон, якщо хочете, або замінити його коньяком або віскі.
ІНГРЕДІЄНТИ
Для тіста:
- 350 г (2, 1/2 склянки) борошна
- 2 ст. гранульованого цукру
- 1 ч. л. солі
- 250 г (1, 1/8 склянки) дуже холодного вершкового масла
- 6-8 ст. крижаної води
Для начинки:
- 90 г (1/3 склянки + 1, 1/2 ложки) цукру
- 35 г (1/4 склянки) борошна
- 1/4 ч. л. меленої гвоздики
- 1/2 ч. л. меленої кориці
- 1,2 кг (2,6 фунта) твердих груш (близько 5-6 великих груш)
- 1 ст. свіжого лимонного соку
- 1 ст. бурбону (можна пропустити)
Для суміші, якою мастити тісто для скоринки:
- 1 яйце
- 2 ч. л. води
- дрібка солі
- 2 ч. л. цукру
ПРИГОТУВАННЯ
З’єднайте у великій мисці борошно, цукор і сіль. Якщо у вас є, використовуйте сирорізку, щоб тонко нарізати масло — якщо ні, то можна нарізати масло ножем на кубики. Додайте нарізане або нарізане кубиками вершкове масло до сухих інгредієнтів, і пальцями або кондитерською машинкою розітріть масло, поки тісто не стане розсипчастим, але все ще є невеликі видимі шматочки масла розміром з маленький горошок.
Полийте крижаною водою, 1 ст. за раз і обережно перемішуйте виделкою, поки тісто просто не зійдеться, не замішуйте тісто.
Сформуйте тісто з двох куль — кулька для верхнього шару має бути трохи більше, коли ви робите ґратчасту кірку. Розрівняйте по дисках і помістіть їх окремо в герметичні контейнери або оберніть поліетиленовою плівкою. Помістіть у холодильник принаймні на одну годину, до двох днів. Якщо не використовувати протягом двох днів, ви можете заморозити кульки.
РОЗКАЧУВАННЯ ТІСТА
Якщо тісто дуже холодне і тверде, дайте кулькам відпочити 15-20 хвилин при кімнатній температурі перед розкочуванням. На розсипаній борошном поверхні розкачайте меншу кульку тіста у велике коло, товщиною приблизно 3-5 мм. Обов’язково розкачуйте і перевертайте тісто, щоб воно не прилипало до поверхні.
За допомогою качалки перекладіть розкачане тісто на форму для пирога. Помістіть посуд у холодильник, поки ви розкачуєте другу кульку для верхнього шару.
Другий диск з тіста розкачайте до великої довгастої або прямокутної форми, використовуючи той самий спосіб, що і раніше. Ви можете скористатися лінійкою або чимось подібним, щоб переконатися, що ваші смужки рівні. За допомогою різака для піци або ножа виріжте 10 довгих смужок (або скільки завгодно). Перекладіть смужки тіста на велике блюдо або деко і відкладіть убік, поки будете робити начинку. Якщо у вашій кімнаті дуже тепло, можливо, вам доведеться помістити їх у холодильник, з ними набагато простіше працювати, якщо вони мають кімнатну температуру (вони можуть тріснути, коли ви робите решітку, якщо вони холодні).
НАПОВНЕННЯ І ВИПІКАННЯ
Розігрійте духовку до 200 ° C і поставте в духовку деко (це буде працювати як камінь для піци і розігріє ваш пиріг знизу, щоб уникнути мокрого дна) в духовку, щоб розміщення пирога могло бути посередині. З’єднайте в середній мисці цукор, борошно, гвоздику та корицю. Відкладіть.
Очистіть серцевину і наріжте груші кубиками 2-2,5 см. Помістіть їх у велику миску і додайте лимонний сік, бурбон і сухі інгредієнти. Обережно перемішайте.
Дістаньте розкачане тісто для пирога з холодильника. Налийте грушеву начинку в форму для пирога і притисніть начинку ложкою або руками, щоб видалити якомога більше повітряних кишень. Покладіть смужки тіста у вигляді решітки поверх начинки. Протріть край під смужками тіста водою, щоб закріпити решітку. Обріжте звис ножицями або складіть і накиньте краї, якщо хочете. Помістіть весь пиріг у морозилку на 15 хвилин.
Коли пиріг охолоне, змастіть його яйцем, збитим з 2 ч. л. води і щіпкою солі. Зверху посипте цукром.
Помістіть пиріг безпосередньо на гаряче деко в духовці і випікайте 20 хвилин при 200 ° C, потім зменште температуру до 175 ° C (350 ° F) і випікайте додатково 45-50 хвилин до золотисто-коричневого кольору. Якщо пиріг сильно підрум'яниться, ви можете вільно покласти на нього шматок фольги.
Дістаньте з духовки і дайте повністю охолонути (щоб начинка схопилася). Якщо ви любите теплий пиріг, розігрійте окремі скибочки в духовці або мікрохвильовці.
ПИРІГ З КАРАМЕЛЬНИМИ ЯБЛУКАМИ
Цей пиріг найкраще подавати злегка теплим, з порцією збитих вершків з йогуртом, оскільки сам торт вже досить солодкий. Але якщо у вас ласун, було б смачно і з ванільним морозивом! Не соромтеся експериментувати зі спеціями, можливо, додайте трохи імбиру або духмяного перцю, або використовуйте лимон замість апельсина! Також переконайтеся, що дно вашої каструлі щільно закрито, інакше карамель витече.
ІНГРЕДІЄНТИ
Для начинки:
- 75 г солоного вершкового масла
- 125 г (1/2 склянки) цукру
- 1/8 ч. л. солі
- 2 яблука
Для тіста:
- 200 г (1, 1/3 склянки) борошна
- 1/2 ч. л. харчової соди
- 1 ч. л. порошка для випічки
- 1 ч. л. меленої кориці
- 1/2 ч. л. меленого кардамону
- 1/4 ч. л. солі
- 125 г розм’якшеного солоного вершкового масла
- 180 г (3/4 склянки) цукру
- 2 великих яйця
- 150 мл (2/3 склянки) йогурту (грецького або турецького) кімнатної температури.
- цедра з 1 апельсина
ПРИГОТУВАННЯ
НАЧИНКА
Розігрійте духовку до 175 ° C. Намажте маслом 22-сантиметрову форму і застеліть дно форми круглим шматочком паперу для випічки.
Наріжте тонко яблука.
Розтопіть 75 г вершкового масла в невеликій каструлі з товстим дном. Перемішайте цукор і варіть 2-3 хвилини на середньому вогні, поки суміш не розплавиться. Перемішайте сіль. Не хвилюйтеся, якщо суміш виходять з гранулами, вони зникнуть, як тільки пиріг спечеться. Викладіть карамель на папір для випічки на дні сковороди. Покладіть скибочки яблук поверх карамелі.
ТІСТО
З’єднайте борошно, соду, розпушувач, корицю, кардамон і сіль у середній мисці. Відкладіть.
У великій мисці збийте масло і цукор, поки вони не стануть пишними, приблизно 2-3 хвилини. Додайте яйця по одному, добре збиваючи після кожного додавання. Перемішайте сухі інгредієнти у три добавки, а йогурт у дві, починаючи та закінчуючи сухими інгредієнтами. Додайте апельсинову цедру і збивайте до однорідності.
Акуратно ложкою викладіть тісто у підготовлену каструлю, над карамеллю та яблуками. Зверху розгладьте шпателем.
Обов’язково покладіть деко, застелене папером для випікання, на нижню стійку духовки, щоб туди стікали краплі з пирога (швидше за все, він трохи потече). Випікайте пиріг на середній решітці протягом 40-45 хвилин.
Дістаньте пиріг з духовки і дайте йому охолонути на решітці протягом 5 хвилин. Тим часом підготуйте велике блюдо або тарілку для подачі торта. Через 5 хвилин обережно зніміть боки форми. Переверніть пиріг на блюдо і відклейте шматок паперу для випічки. Дайте трохи охолонути перед подачею зі збитими вершками з йогурту. Торт можна деякий час зберігати в закритому приміщенні при кімнатній температурі, але якщо він зберігається довше доби, його слід охолодити в холодильнику.
ЯБЛУЧНИЙ ПИРІГ
Використовуйте яблука, які є досить терпкими і твердими, але все ж смачні для вживання самостійно (тому не печіть з яблуками, яких ви б не їли).
ІНГРЕДІЄНТИ
Для тіста:
- 350 г (2 1/2 склянки) борошна
- 2 ст. цукру
- 1 ч. л. солі
- 250 г (1, 1/8 склянки) дуже холодного вершкового масла
- 6-8 ст. крижана вода
Для начинки:
- 35 г (1/4 склянки) борошна
- 90 г (1/3 склянки) цукру
- 50 г (1/4 склянки) коричневого цукру
- 1 ч. л. меленої кориці
- 1/8 ч. л. меленого імбиру
- щіпка меленої гвоздики
- щіпка тертого мускатного горіха
- 1,2 кг твердих яблук (близько 6-7 великих яблук)
- 1 ч. л. апельсинової (або лимонної) цедри
- 1 ст. свіжого апельсинового соку
Для суміші, якою мастити тісто для скоринки:
- 1 яйце
- 2 ч. л. води
- дрібка солі
- 2 ч. л. цукру
ПРИГОТУВАННЯ
ТІСТО
З’єднайте у великій мисці борошно, цукор і сіль. Якщо у вас є, використовуйте сирорізку, щоб тонко нарізати масло — якщо ні, то можна нарізати масло ножем на кубики. Додайте нарізане або нарізане кубиками вершкове масло до сухих інгредієнтів, і пальцями або кондитерською машинкою розітріть масло, поки тісто не стане розсипчастим, але все ще є невеликі видимі шматочки масла розміром з маленький горошок.
Полийте крижаною водою, 1 ст. за раз і обережно перемішуйте виделкою, поки тісто просто не зійдеться, не замішуйте тісто.
Сформуйте тісто з двох куль — кулька для верхнього шару має бути трохи більше, коли ви робите ґратчасту кірку. Розрівняйте по дисках і помістіть їх окремо в герметичні контейнери або оберніть поліетиленовою плівкою. Помістіть у холодильник принаймні на одну годину, до двох днів. Якщо не використовувати протягом двох днів, ви можете заморозити кульки.
РОЗКАЧУВАННЯ ТІСТА
Якщо тісто дуже холодне і тверде, дайте кулькам відпочити 15-20 хвилин при кімнатній температурі перед розкочуванням. На розсипаній борошном поверхні розкачайте меншу кульку тіста у велике коло, товщиною приблизно 3-5 мм. Обов’язково розкачуйте і перевертайте тісто, щоб воно не прилипало до поверхні.
За допомогою качалки перекладіть розкачане тісто на форму для пирога. Помістіть посуд у холодильник, поки ви розкачуєте другу кульку для верхнього шару.
Розкочуємо другий диск з тіста у велике коло, використовуючи той самий спосіб, що і раніше. За допомогою качалки перекладіть розкачане тісто на велике блюдо або деко і поставте його в холодильник, поки будете робити начинку.
НАПОВНЕННЯ І ВИПІКАННЯ
Розігрійте духовку до 200 ° C і покладіть деко (це буде працювати як камінь для піци і нагріє ваш пиріг знизу, щоб уникнути мокрого дна) в нижню частину духовки розміщення пирога буде посередині. З’єднайте борошно, цукор та коричневий цукор, корицю, імбир, гвоздику та мускатний горіх у середній мисці. Відкладіть.
Яблука очистіть від шкірки, серцевини і наріжте шматочками. Помістіть їх у велику миску і додайте апельсинову цедру, сік та борошняну суміш. Обережно перемішайте.
Дістаньте розкачане тісто для пирога, як нижній, так і верхній шар, з холодильника. Вилийте яблучну начинку у форму для пирога.
Обріжте звис приблизно на 2-2,5 см за допомогою ножиць. Збережіть залишки для прикраси. Проріжте ножем кілька отворів зверху.
Помістіть весь пиріг у морозилку на 15 хвилин.
Коли пиріг охолоне, змастіть його яйцем, збитим з 2 ч. л. води і щіпкою солі. Зверху посипте цукром.
Помістіть пиріг безпосередньо на гаряче деко в духовці і випікайте 20 хвилин при 200 ° C, потім зменште температуру до 175 ° C і випікайте додатково 45-50 хвилин або до золотисто-коричневого кольору.
Вийміть з духовки і дайте повністю охолонути перед подачею.
Якщо ви спеціаліст у своїй сфері та бажаєте, щоб про вас дізналася аудиторія September — напишіть нам на пошту: writer@september.is . В e-mail вкажіть інформацію про себе, чим ви займаєтеся, та на яку тему бажаєте написати статтю.
Вам також може бути цікаво