Холодні страви з лососем: 2 незвичні ідеї
Цю чудову, смачну рибу можна спробувати в багатьох цікавих інтерпретаціях.
Сьогодні шеф ресторану «Мама фокача & папа чача» Олександр Оханський розкаже нам, як приготувати доречний у теплу пору, холодний суп гаспачо з тартаром із лосося, а також італійську страву крудо — також із лосося, під соусом із манго.
Легко, смачно, по-літньому освіжаюче.
Гаспачо:
Інгредієнти:
Огірок свіжий 50г
Стебло селери 25г
Томати очищені пілаті 180г
Часник 5г
Базилік 5г
Сіль 2г
Фреш перець 2г
Перець болгарський 40г
Цибуля червона 40г
Соус ворчестер 10г
Оцет винний 5г
Фреш лимонний 5г
Приготування:
Всі інгредієнти перебиваємо у блендері та подаємо з тартаром з тунця.
Тартар з тунця:
Нарізаємо філе тунця приблизно 0.5*05см. Томати канкасе так само нарізаємо та заправляємо оливковою олією. І викладаємо красиво в тарілку.
Крудо
Для соусу манго нам потрібно
Манго краще свіжий 70г
Фреш помаранчевий 70
Оцет рисовий 5г
Перець чилі червоний 10г
Сіль 3 г
Соус часниковий для маринаду риби
Перець чилі зелений 30 г
Цибуля червона 30 г
Часник 10г
Це все ми обсмажуємо на мангалі
Далі дрібно нарізати додати оливкову олію 20г
Соєвий соус 20г
Сіль 2г
Цукор 5г
І кінза 10 г
Приготування:
Далі нарізаємо 50г тунець філе приблизно 1.5*1.5см
Так само нарізаємо лосось і креветки. Далі нарізані морепродукти заправляємо соусом часниковим. Додаємо, соус манго, кінзу і м'яту.
Якщо ви спеціаліст у своїй сфері та бажаєте, щоб про вас дізналася аудиторія September — напишіть нам на пошту: writer@september.is. В e-mail вкажіть інформацію про себе, чим ви займаєтеся, та на яку тему бажаєте написати статтю.