Пише шеф-повар: рецепт гаспачо та італійська страва крудо

Холодні страви з лососем: 2 незвичні ідеї

 

Цю чудову, смачну рибу можна спробувати в багатьох цікавих інтерпретаціях.

Сьогодні шеф ресторану «Мама фокача & папа чача» Олександр Оханський розкаже нам, як приготувати доречний у теплу пору, холодний суп гаспачо з тартаром із лосося, а також італійську страву крудо — також із лосося, під соусом із манго.

 

Легко, смачно, по-літньому освіжаюче.

Гаспачо:

Інгредієнти:

 

Огірок свіжий 50г

Стебло селери 25г

Томати очищені пілаті 180г

Часник 5г

Базилік 5г

Сіль 2г

Фреш перець 2г

Перець болгарський 40г

Цибуля червона 40г

Соус ворчестер 10г

Оцет винний 5г

Фреш лимонний 5г

 

Приготування:

Всі інгредієнти перебиваємо у блендері та подаємо з тартаром з тунця. 

Тартар з тунця:

Нарізаємо філе тунця приблизно 0.5*05см. Томати канкасе так само нарізаємо та заправляємо оливковою олією. І викладаємо красиво в тарілку.

Крудо

Для соусу манго нам потрібно

Манго краще свіжий 70г

Фреш помаранчевий 70

Оцет рисовий 5г

Перець чилі червоний 10г

Сіль 3 г

 

Соус часниковий для маринаду риби

Перець чилі зелений 30 г

Цибуля червона 30 г

Часник 10г

Це все ми обсмажуємо на мангалі

Далі дрібно нарізати додати оливкову олію 20г

Соєвий соус 20г

Сіль 2г

Цукор 5г

І кінза 10 г

 

Приготування:

Далі нарізаємо 50г тунець філе приблизно 1.5*1.5см

Так само нарізаємо лосось і креветки. Далі нарізані морепродукти заправляємо соусом часниковим. Додаємо, соус манго, кінзу і м'яту.

Якщо ви спеціаліст у своїй сфері та бажаєте, щоб про вас дізналася аудиторія September — напишіть нам на пошту: writer@september.is. В e-mail вкажіть інформацію про себе, чим ви займаєтеся, та на яку тему бажаєте написати статтю.