Сьогодні шеф ресторану «Мама фокача & папа чача» Олександр Оханський розкаже нам, як приготувати доречні у жарку пору: хачапурі гвезелі та салат з восьминога.
Легко, смачно, по-літньому освіжаюче.
Хачапурі гвезелі
Інгредієнти:
Борошно 0.170 г
Вода 0.100г
Дріжджі 2г
Сіль 5г
Цукор 5г
Перший крок: змішуємо всі інгредієнти та даємо тісту підійти. Далі, нарізаємо зелень:
Кінза 10г
Петрушка 10г
М'ята 5г
Цибуля зелена 10г
Шпинат 10г
Третій крок: натираємо на терці сир сулугуні 120г та сир бринза 80г. Додаємо зелень і все перемішуємо. Розкачуємо тісто в формі овалу додаємо начинку та формуємо «човник». Випікаємо 10хв при температурі 300 градусів.
Насолоджуйтесь!
Салат з восьминогом
Соус на основі зелені:
Кінза 5г
М'ята 5г
Часник 5г
Базилік 10г
Олія кокосова 20г
Олія оливкова 10г
Усе перебиваємо у блендері. Восьминога варимо при температурі 82 градуси протяном 2 годин.
Далі, беремо шпинат 20г
Кінза 15г
Томати Чері 70г
Перець капі або перець болгарський 40 г
Восьминога нарізаємо на шматки
Додаємо соус
Сіль
І усе перемішуємо та викладаємо на тарілку.
Якщо ви спеціаліст у своїй сфері та бажаєте, щоб про вас дізналася аудиторія September — напишіть нам на пошту: writer@september.is. В e-mail вкажіть інформацію про себе, чим ви займаєтеся, та на яку тему бажаєте написати статтю.