Пише шеф-повар: хачапурі гвезелі та салат з восьминога

Сьогодні шеф ресторану «Мама фокача & папа чача» Олександр Оханський розкаже нам, як приготувати доречні у жарку пору: хачапурі гвезелі та салат з восьминога.

 

Легко, смачно, по-літньому освіжаюче.

 

Хачапурі гвезелі

 

Інгредієнти:

Борошно 0.170 г

Вода 0.100г

Дріжджі 2г

Сіль 5г

Цукор 5г

 

Перший крок: змішуємо всі інгредієнти та даємо тісту підійти. Далі, нарізаємо зелень:

 

Кінза 10г

Петрушка 10г

М'ята 5г

Цибуля зелена 10г

Шпинат 10г

 

Третій крок: натираємо на терці сир сулугуні 120г та сир бринза 80г. Додаємо зелень і все перемішуємо. Розкачуємо тісто в формі овалу додаємо начинку та формуємо «човник». Випікаємо 10хв при температурі 300 градусів.

 

Насолоджуйтесь!

Салат з восьминогом 

 

Соус на основі зелені:

Кінза 5г

М'ята 5г

Часник 5г

Базилік 10г

Олія кокосова 20г

Олія оливкова 10г

 

Усе перебиваємо у блендері. Восьминога варимо при температурі 82 градуси протяном 2 годин.

 

Далі, беремо шпинат 20г

Кінза 15г

Томати Чері 70г

Перець капі або перець болгарський 40 г

Восьминога нарізаємо на шматки

Додаємо соус

Сіль 

І усе перемішуємо та викладаємо на тарілку.

Якщо ви спеціаліст у своїй сфері та бажаєте, щоб про вас дізналася аудиторія September — напишіть нам на пошту: writer@september.is. В e-mail вкажіть інформацію про себе, чим ви займаєтеся, та на яку тему бажаєте написати статтю.