Свято наближається, свято наближається... А зі святом і вечеря з рідними, затишна атмосфера, ну й звісно багато смаколиків. Саме про них ми сьогодні поговоримо. Різдвяні рецепти створені Юлею [Cooking_by_Yulia], які неймовірно доповнять ваш різдвяний стіл.
- пшениця
- вода
- цукор
- макова начинка або мак
- горіхи
Пшеницю відварити 1/5 на маленькому вогні, близько години (пробуйте на готовність)
Мак можна взяти готовий або промити та зварити в молоці з додаванням цукру, коли звариться, зблендерувати. Горішки підсмажити та подрібнювати. Коли всі інгредієнти будуть готові, з’єднати їх і тут вже можна корегувати густоту. Водичку з цукром доводимо до кипіння і поступово додаємо в кашу, цим самим робимо таку кутю, яку ви любите.
Пісні пампухи
- 190 мл води теплої
- 50 мл олії рослинної без запаху
- 12 г свіжих дріжджів або 3 г сухих
- 50 г цукру
- 350 г борошна
- Змішуємо теплу воду, олію, дріжджі та цукор, розмішуємо все до розчинення дріжджів і вмішуємо борошно. Тісто має бути не туге, дуже приємне до рук та ніжне.
- Залишаємо підійматися і кожні 30 хв робимо обминку тіста (30/60/90) на 3-й раз вже розкачуємо не тонко, 1 см. Можна робити з начинкою або з дірочкою.
- Залишаємо підійматися готові пончики, перевірите чи немає дірочок від начинки, якщо є, то гарно защипіть.
- Розігріваємо олію, з нею поводимось дуже обережно! Обсмажуємо пончики з обох сторін постійно перевертаючи.
- Просушуємо на решітці застеленій паперовими рушниками. Коли пампухи вистигнуть, помістіть їх в пакет з цукровою пудрою і перемішайте все. Дуже смачні, мʼякі, пухкі, хочеться багато зʼїсти.
Салат з корольком
- листя салату
- хурма або корольок
- хамон
- сир камамбер або брі
- підсмажені горішки
Для заправки :
- оливкова олія
- сік лимону
- діжонська гірчиця
- мед
Усе змішати разом та смакувати від легкості та яскравості смаків.
Печиво шишки
- 120 г вершкового масла мʼякого
- 100 г цукру
- 1 яйце
- 1 ч.л. розпушувача
- ванільний цукор
- 230 г борошна
- 30 г какао порошку
Вершкове масло збити з цукром, додати яйце та вкінці сухі інгредієнти. Борошна може піти трішки більше, тісто немає липнути до рук. Залишаємо тісто в плівці на 30 хв в холодильнику. Формуємо шишки і зворотною стороною ножа робимо малюнок, не робіть товстенькі печеньки.
Випікати: 180/10-20 хв. Присипаємо пудрою і смакуємо смачне шоколадне печиво.
Печінковий паштет з крем сиром
- 400 г печінки курячої
- 1 велика морквина
- 1 велика цибулина
- 40 г вершкового масла
- сіль, перець за смаком
Обсмажити з обох сторін промиту та просушену печінку 4-5 хв. Додати цибулю та моркву, тушити до готовності, коли волога буде випаровуватись можна трішки додати води. Коли печінка приготується подрібніть її блендером до потрібної консистенції, може бути з грудочками чи без. Якщо маса буде суха, додайте декілька крапель води. В теплу масу вмішайте 40 г вершкового масла. Сформуйте прямокутник під плівкою, потрібного вам розміру.
Начинка:
- крем сир
- зелень
- за бажанням часник
Крем сир перемішуємо з зеленню та викладаємо на печінку, рівним шаром. Щільно закручуємо рулет за допомогою плівки та залишаємо в холодильнику на 4-6 годин, а краще на ніч, щоб настоявся. Перед подачею буде дуже гарно та смачно присипати мигдалевими пластівцями.
Якщо ви спеціаліст у своїй сфері та бажаєте, щоб про вас дізналася аудиторія September — напишіть нам на пошту: writer@september.is. В e-mail вкажіть інформацію про себе, чим ви займаєтеся, та на яку тему бажаєте написати статтю.