Різдвяні напої: 6 рецептів, які варто приготувати цієї зими

Пряні, зігріваючя, трішки алкогольні і дуже смачні. Саме такі коктейлі ми зібрали у сьогоднішній добірці. Напої, які доповнять ваші теплі вечори із друзями та вихідні за переглядом зимових фільмів.  

Кава по-ірландськи \ Irish coffee

  • Для айрішу потрібно попередньо прогріти келих гарячою водою. Виливаємо воду і додаємо у келих: 30мл віскі, 105мл кави та сироп\цукор. Перемішуємо інгредієнти.
  • Фінальним інгредієнтом є вершки. Їх треба готувати в останній момент. Вершки мають бути свіжі, у жодному разі не з балончика – це мають бути цільні вершки, холодні, жирністю 33%. Легко збиті вершки додаємо поверх кави. 
  • У резульаті ми отримуємо двошаровий коктейль, який чудово смакує взимку. 

Апельсинове какао

Для какао нам знадобиться: какао порошок, молоко, вода, апельсин, цукор\ваніль.

Какао можна зробити алкогольним, додавши апельсиновий лікер або ж ром.

  • Знімаємо цедру з апельсина. 
  • У ємності на вогні нагріваємо: 60 мл води, цедру та цукор\ваніль. Після нагрівання за бажанням процідити від цедри.
  • Нагрійте 250мл молока та 1 ст.л. какао, після цього додайте наш апельсиновий сироп. Смачного!

Гарячий шоколад з бренді і бейлісом

  • На порцію потрібно закип'ятити 200 мл молока, додати 2 ст.л какао порошка.
  • Знімаємо з вогню і додаємо 50г молочного шоколаду, перемішуємо до повного розтоплення.
  • Додаємо 30мл Бейлісу та 10мл Бренді
  • Перед подачею за бажанням можна прикрасити взбитими вершками. 

Вершкове пиво Гаррі Поттера для дорослих

Для вершкового пива нам знадобиться: 

  • Світле або нефільтроване пиво – 0,5 л
  • Жовток – 2 шт.
  • Цукор – 60 г
  • Вершкове масло – 1 ст. л.
  • Мускатний горіх, мелений сухий імбир, мелена гвоздика – по щіпці

Виливаємо пиво в каструлю та додаємо спеції. Розігріваємо, щоб суміш стала теплою. Добре збиваємо жовтки з цукром і додаємо в нагріте пиво, постійно помішуючи, до загустіння.
Знімаємо з вогню, додаємо масло, злегка збиваємо міксером і виливаємо в бокал.

Пряниковий мартіні

За основу ми готуємо класичне улюблене мартіні, але святковості додає імбирний сироп.

  • Щоб його приготувати нам потрібно додати свіжий імбир у невелику каструлю разом з коричневим цукром, паличкою кориці, гвоздикою, водою та дрібкою солі.
  • Довести до кипіння, потім зменшити вогонь до мінімуму і тушкувати близько 20 хвилин, періодично помішуючи.
  • Дати охолонути, а потім процідити сироп через ситечко.

Під час приготування мартіні потрібно просто додати сиропу. До речі, сироп може зберігатися у холодильнику до 2 тижнів. 

Медово-молочний грог

  • 60 мл. рому
  • 2 ч. л. меду
  • 70 мл молока
  • 70 мл чорного чаю
  • мускатний горіх, кориця за смаком
    Усе, що нам потрібно зробити для приготування - це змішати в келиху мед, гаряче молоко, ром, гарячий чай і приправити за смаком.

Ну й звісно ми не можемо уявити зиму без глінтвейнів, тому 5 справді класних рецептів ви можете знайти на нашому сайті: Глінтвейн: 5 найкращих рецептів

Якщо ви спеціаліст у своїй сфері та бажаєте, щоб про вас дізналася аудиторія September — напишіть нам на пошту: writer@september.is. В e-mail вкажіть інформацію про себе, чим ви займаєтеся, та на яку тему бажаєте написати статтю.