Пряні, зігріваючя, трішки алкогольні і дуже смачні. Саме такі коктейлі ми зібрали у сьогоднішній добірці. Напої, які доповнять ваші теплі вечори із друзями та вихідні за переглядом зимових фільмів.
Кава по-ірландськи \ Irish coffee
- Для айрішу потрібно попередньо прогріти келих гарячою водою. Виливаємо воду і додаємо у келих: 30мл віскі, 105мл кави та сироп\цукор. Перемішуємо інгредієнти.
- Фінальним інгредієнтом є вершки. Їх треба готувати в останній момент. Вершки мають бути свіжі, у жодному разі не з балончика – це мають бути цільні вершки, холодні, жирністю 33%. Легко збиті вершки додаємо поверх кави.
- У резульаті ми отримуємо двошаровий коктейль, який чудово смакує взимку.
Апельсинове какао
Для какао нам знадобиться: какао порошок, молоко, вода, апельсин, цукор\ваніль.
Какао можна зробити алкогольним, додавши апельсиновий лікер або ж ром.
- Знімаємо цедру з апельсина.
- У ємності на вогні нагріваємо: 60 мл води, цедру та цукор\ваніль. Після нагрівання за бажанням процідити від цедри.
- Нагрійте 250мл молока та 1 ст.л. какао, після цього додайте наш апельсиновий сироп. Смачного!
Гарячий шоколад з бренді і бейлісом
- На порцію потрібно закип'ятити 200 мл молока, додати 2 ст.л какао порошка.
- Знімаємо з вогню і додаємо 50г молочного шоколаду, перемішуємо до повного розтоплення.
- Додаємо 30мл Бейлісу та 10мл Бренді
- Перед подачею за бажанням можна прикрасити взбитими вершками.
Вершкове пиво Гаррі Поттера для дорослих
Для вершкового пива нам знадобиться:
- Світле або нефільтроване пиво – 0,5 л
- Жовток – 2 шт.
- Цукор – 60 г
- Вершкове масло – 1 ст. л.
- Мускатний горіх, мелений сухий імбир, мелена гвоздика – по щіпці
Виливаємо пиво в каструлю та додаємо спеції. Розігріваємо, щоб суміш стала теплою. Добре збиваємо жовтки з цукром і додаємо в нагріте пиво, постійно помішуючи, до загустіння.
Знімаємо з вогню, додаємо масло, злегка збиваємо міксером і виливаємо в бокал.
Пряниковий мартіні
За основу ми готуємо класичне улюблене мартіні, але святковості додає імбирний сироп.
- Щоб його приготувати нам потрібно додати свіжий імбир у невелику каструлю разом з коричневим цукром, паличкою кориці, гвоздикою, водою та дрібкою солі.
- Довести до кипіння, потім зменшити вогонь до мінімуму і тушкувати близько 20 хвилин, періодично помішуючи.
- Дати охолонути, а потім процідити сироп через ситечко.
Під час приготування мартіні потрібно просто додати сиропу. До речі, сироп може зберігатися у холодильнику до 2 тижнів.
Медово-молочний грог
- 60 мл. рому
- 2 ч. л. меду
- 70 мл молока
- 70 мл чорного чаю
- мускатний горіх, кориця за смаком
Усе, що нам потрібно зробити для приготування - це змішати в келиху мед, гаряче молоко, ром, гарячий чай і приправити за смаком.
Ну й звісно ми не можемо уявити зиму без глінтвейнів, тому 5 справді класних рецептів ви можете знайти на нашому сайті: Глінтвейн: 5 найкращих рецептів
Якщо ви спеціаліст у своїй сфері та бажаєте, щоб про вас дізналася аудиторія September — напишіть нам на пошту: writer@september.is. В e-mail вкажіть інформацію про себе, чим ви займаєтеся, та на яку тему бажаєте написати статтю.