А ви знали, що глінтвейн перекладається як "палаюче вино", а перші рецепти з'явились у Стародавньому Римі? Хоча, тоді напій був наповнений легкими прянощами, але не підігрівався. Однак, розпочинаючи з 17 століття у Німеччині, Скандинавських країнах та Великобританії, його почали нагрівати. Тепер без глінтвейну важко уявити будь-яку холодну погоду. Адже це про приємний смак, запах та відчуття моменту.
Пропонуємо вам підбірку найсмачніших рецептів того самого глінтвейну:
1. Бразильській глінтвейн — QUENTÃO
ІНГРЕДІЄНТИ:
1,5 склянки цукру
1,5 склянки води
¼ склянки тонко нарізаного кореня імбиру
½ лимона, нарізаного кільцями
4 склянки червоного вина
3 гвоздики
2 палички кориці
Приготування:
Розтопіть цукор до стану карамелі. Тоді до нього додайте інші інгредієнти, крім вина, і розмішуйте, поки весь цукор не розчиниться. Насамкінець додайте вино і на повільному вогні варіть до кипіння. Готовий глінтвейн розлийте через ситечко у склянки.
2. Італійський білий глінтвейн — VIN BRULÈ
ІНГРЕДІЄНТИ:
1 пляшка білого напівсолодкого вина
1 апельсин
¼ грейпфруту
2 ст. л. цукру
1 паличка кориці
суха гвоздика
зірочка бадьяну
Приготування:
Цей рецепт глінтвейну теж дуже просто приготувати: вино разом зі спеціями та цукром розігріти на невеликому вогні, додати нарізаний на скибочки 1 апельсин і сік ¼ частини грейпфруту. Все це перемішати та розлити у чашки.
3. Англійський глінтвейн — Лондонський Док
ІНГРЕДІЄНТИ:
2 ст. л. темного рому
45 мл. сухого червоного вина
1 скибочка лимону
2 ч. л. цукру
1 ч. л. мускатного горіху
1 паличка кориці
Приготування:
Розчиніть цукор у невеликій кількості гарячої (але не доведеної до кип’ятіння!) води. Тоді додайте спиртні напої – вино та ром, скибочку лимону, паличку кориці і залийте все це гарячою водою. Тоді додайте 1 ч. л. мускатного горіха і перемішайте.
4. Французький глінтвейн — VIN CHAUD
ІНГРЕДІЄНТИ:
200 мл червоного сухого вина
1 порція кави еспресо
1 паличка кориці
імбир
2 дольки апельсину
1 ст. л. цукру
кардамон (за смаком)
гвоздика (за смаком)
бадьян (за смаком)
Приготування:
Розігрійте в каструлі 200 мл червоного сухого вина, додавши 1 порцію кави еспресо, паличку кориці, дві дольки апельсина, дольку кореня імбиря та 1 ст. л. цукру. За смаком можна також додати улюблені спеції – гвоздику, бадьян чи кардамон.
5. Португальський глінтвейн — VINHO QUENTE
ІНГРЕДІЄНТИ:
½ 750мл пляшки портвейну
½ 750мл пляшки Madeira (вино Мадейра)
1 апельсин, нарізаний тонкими слайсами
2 палички кориці
10 цвяшків гвоздики
Приготування:
Для приготування португальського глінтвейну, вам необхідно змішати ½ пляшки портвейну з ½ пляшки мадейри, розігріти суміш у каструлі на невеликому вогні і додати 1 апельсин, нарізаний тонкими слайсами, 2 палички кориці і 10 цвяшків (бруньок) гвоздики.
6. Класичний німецький глінтвейн — GLÜHWEIN
ІНГРЕДІЄНТИ:
1 пляшка сухого червоного вина
¼ склянки цукру (або меду)
1 зірочка анісу
½ лимона, нарізаного кільцями
3 гвоздики
3 стручки кардамону
Приготування:
Один із найпростіших рецептів! Всі інгредієнти необхідно змішати у каструлі та варити на невеликому вогні,не доводячи до кипіння. Замість цукру можна додати мед.
Якщо ви спеціаліст у своїй сфері та бажаєте, щоб про вас дізналася аудиторія September — напишіть нам на пошту: writer@september.is . В e-mail вкажіть інформацію про себе, чим ви займаєтеся, та на яку тему бажаєте написати статтю.
Вам також може бути цікаво: