Напої для зимового вечора

Зимовими вечорами так хочеться чогось особливого - пряного, святкового та смачного. На вулиці мороз і холод, а вдома зігрітися і створити святковий настрій допоможе правильна атмосфера і ароматні гарячі "зимові напої".

Італійський гарячий шоколад з перцем чилі

Незважаючи на наявність перцю чилі, гарячий шоколад не має пекучої гостроти. Напій ніжний, оксамитовий, із насиченим смаком. Любителі дуже густого шоколаду, можуть збільшити його кількість в рецепті.

 

Для приготування 2-4 чашок напою вам потрібно:

  • 150 г шоколаду (70-90% какао)
  • 500 мл молока
  • 1 чайна ложка кориці
  • пів чайної ложки перця чилі
  • 1 чайна ложка крохмалю
  • 1 чайна ложка ванільного цукру

 

Приготування:

  • Подрібніть шоколад.
  • Підігрійте молоко на середньому вогню до слабого кипіння
  • Додайте корицю, перець та ванільний цукор. Помішайте.
  • Зробіть вогонь мінімальним, додайте шоколад. Мішайте до повного розчинення шоколаду в молоці.
  • Для густоти шоколаду додайте крохмаль.
  • Налийте шоколад в чашку, додайте корицю та трішки перцю чилі.

Індійський чай масала

Візьміть 4 шт. кардамону, паличку кориці довжиною 2 см, 5 горошин чорного перцю, 0,5 ч. л. сухого імбиру. Всі спеції подрібніть в однорідну масу, додайте до чайним листям, залийте 1/2 склянки води, доведіть до кипіння і варіть 1 хвилину, помішуючи. Додайте склянку молока, знову закип'ятіть, підсолодіть цукром за смаком і ще 1 хвилину поваріть. Готовий чай процідіть через ситечко.

Мексиканський гарячий шоколад

Нагрійте, але не доводьте до кипіння 600 мл молока, розтопіть в ній 150 г гіркого чорного шоколаду, поламаного на шматочки і додайте 2 палички кориці. Коли шоколад повністю розчиниться, додайте 1 ч. л. цукру і дрібку солі. Нагрівайте суміш ще 2 хвилини, не даючи їй закипіти. Гарячий напій покладіть 2 курячих яйця і швидко розмішайте. Готовий напій процідіть через ситечко і ще раз ретельно перемішайте.

Какао

Щоб підбадьоритися і поліпшити собі настрій, достатньо приготувати собі чашку какао. Какао і шоколад дуже корисні при активній розумовій або фізичній роботі, багато хто називає їх прекрасним антидепресантом. Вранці напій додасть бадьорості і зарядить енергією, ввечері можна випити какао для зняття напруги і втоми.

 

Інгредієнти:

  • Молоко – 500 мл
  • Какао-порошок – 2 ст. л.
  • Темний шоколад – 20 г
  • Згущене молоко – за смаком
  • Шоколадна стружка або кориця – для прикраси

Приготування: Молоко нагріти, додати какао-порошок і шматочки шоколаду. Перемішати віночком, щоб не було грудочок. Довести до кипіння і зняти з вогню. Додати згущене молоко, перемішати. Розлити по чашками і прикрасити шоколадною стружкою або корицею.

Гарячий сидр

Напевно, мало хто куштував гарячий сидр, тим більше з додаванням яєць  і віскі. Але чому б не здивувати своїх гостей і друзів? Деякі кажуть, що цей напій нагадує відомий десерт гоголь-моголь, який готується з збитого яєчного жовтка і цукру. Пікантність і «паті-настрій» звісно ж  додає алкоголь.

Інгредієнти:

  • 2,5 чашки нежирного молока (бажано менше 10%);
  • 1,25 чашки яблучного сидру;
  • 2 великих яйця; 
  • півсклянки цукру;
  • 2 столові ложки коричневого цукру (можна замінити білим);
  • 1/4 чайної ложки кориці;
  • 1/4 чайної ложки тертого мускатного горіха;
  • 1/4 чайної ложки солі;
  • 1/2 чашки будь-якого віскі; 
  • збиті вершки; 
  • паличка кориці і шматочки яблука - для прикраси.

Змішайте молоко, сидр, яйця, цукор, корицю, мускатний горіх і сіль у великій каструлі. Поставте на середній вогонь і, постійно помішуйте, вари  15-20 хвилин. Важливо не переставати помішувати, щоб яйця не перетворилися в яєчню. Варити поки напій злегка не загусне. Зніміть каструлю з вогню, але продовжуйте збивати віночком ще 1-2 хвилини. Додай віскі в каструлю або в кожну склянку окремо.

Пунш із журавлини

Журавлина своїм яскравим червоним кольором та кисло-терпкуватим смаком будь-який напій зробить запашним і пряним.

 

Для того, щоб приготувати пунш із журавлини візьміть 100 гр ягід, та 100 мл журавлинового соку. Додайте сюди трохи яблучного соку та шматочки апельсину. Підігрійте все.

 

Окрім чудового смаку, журавлина володіє цілим рядом корисних властивостей, які допоможуть зміцнити імунітет.

Якщо ви спеціаліст у своїй сфері та бажаєте, щоб про вас дізналася аудиторія September — напишіть нам на пошту: writer@september.is . В e-mail вкажіть інформацію про себе, чим ви займаєтеся, та на яку тему бажаєте написати статтю.

Вам також може бути цікаво