3 рецепти, які потрібно приготувати цієї осені

Створюємо магію осені на кухні разом з сезонними рецептами. Три страви, які готуються дуже просто, але в той ж момент неймовірно смакують у ці холодні затишні дні! 

 Запечені батат та морква зі спеціями

  • 1 батат
  • 2 моркви середнього розміру
  • оливкова олія
  • сіль, спеції

Батат, моркву нарізати скибочками. Змастити олією, додати сіль, спеції. Запікати в духовці при температурі 180°C впродовж 15-20 хвилин. 

 Сочевичні булочки

  • 200 г сочевиці
  • 100 мл води
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • сіль
  • спеції
  • 1 ч.л. яблучного оцту/лимонного соку
  • 1/2 ч.л. розпушувачу
  • 25 г псиліуму/цільнозернового борошна/шроту з насіння гарбуза

Сочевицю попередньо замочити на 3-4 години або на ніч. Зранку промиваємо. Збиваємо в блендері сочевицю разом з водою, олією, сіллю, спеціями, оцтом. Додаємо розпушувач і псиліум/борошно/шрот. Перемішуємо, залишаємо на 10 хвилин.
Вологими руками формуємо булочки, посипаємо кунжутом/будь-яким насінням. Випікаємо в духовці 40-50 хвилин при температурі 180°C.

Крем-суп із гарбуза, цвітної капусти та перцю

  • 100 г цвітної капусти
  • 150 г гарбуза
  • 50 г болгарського перцю
  • 50 мл молока/вершків
  • 20 г твердого сиру
  • сіль/спеції

Перець порізати соломкою та обсмажувати в каструлі 5 хвилин на оливковій олії. Туди ж додати нарізаний гарбуз, цвітну капусту та залити все окропом. Варити впродовж 10 хвилин. Воду злити, додати сіль, спеції, молоко/вершки/воду, сир та збити все блендером до однорідної субстанції.

Авторка рецептів: sasha.shtompel

Якщо ви спеціаліст у своїй сфері та бажаєте, щоб про вас дізналася аудиторія September — напишіть нам на пошту: writer@september.is. В e-mail вкажіть інформацію про себе, чим ви займаєтеся, та на яку тему бажаєте написати статтю.