Створюємо магію осені на кухні разом з сезонними рецептами. Три страви, які готуються дуже просто, але в той ж момент неймовірно смакують у ці холодні затишні дні!
Запечені батат та морква зі спеціями
- 1 батат
- 2 моркви середнього розміру
- оливкова олія
- сіль, спеції
Батат, моркву нарізати скибочками. Змастити олією, додати сіль, спеції. Запікати в духовці при температурі 180°C впродовж 15-20 хвилин.
Сочевичні булочки
- 200 г сочевиці
- 100 мл води
- 2 ст.л. оливкової олії
- сіль
- спеції
- 1 ч.л. яблучного оцту/лимонного соку
- 1/2 ч.л. розпушувачу
- 25 г псиліуму/цільнозернового борошна/шроту з насіння гарбуза
Сочевицю попередньо замочити на 3-4 години або на ніч. Зранку промиваємо. Збиваємо в блендері сочевицю разом з водою, олією, сіллю, спеціями, оцтом. Додаємо розпушувач і псиліум/борошно/шрот. Перемішуємо, залишаємо на 10 хвилин.
Вологими руками формуємо булочки, посипаємо кунжутом/будь-яким насінням. Випікаємо в духовці 40-50 хвилин при температурі 180°C.
Крем-суп із гарбуза, цвітної капусти та перцю
- 100 г цвітної капусти
- 150 г гарбуза
- 50 г болгарського перцю
- 50 мл молока/вершків
- 20 г твердого сиру
- сіль/спеції
Перець порізати соломкою та обсмажувати в каструлі 5 хвилин на оливковій олії. Туди ж додати нарізаний гарбуз, цвітну капусту та залити все окропом. Варити впродовж 10 хвилин. Воду злити, додати сіль, спеції, молоко/вершки/воду, сир та збити все блендером до однорідної субстанції.
Авторка рецептів: sasha.shtompel
Якщо ви спеціаліст у своїй сфері та бажаєте, щоб про вас дізналася аудиторія September — напишіть нам на пошту: writer@september.is. В e-mail вкажіть інформацію про себе, чим ви займаєтеся, та на яку тему бажаєте написати статтю.