Не уявляємо осені без класичних сінабонів з корицею, тому ділимося рецептом, який доповнить холодні осінні дні. Приготування випічки - це просто must try восени, адже просто уявіть який аромат буде вдома! А далі план простий: взяти ще гарячий сінабон, велике горнятко чаю та ввімкнути фільм, який вже довго чекає свого часу...
Для тіста:
- 250 мл. теплого молока
- 8 г. сухих дріжджів
- 70 г. цукру
- 1 ч.л. солі
- 80 г. розтопленого вершкового масла
- 2 яйця
- 525 г. борошна + на замішування
Для начинки:
- 60 г. вершкового масла
- 200 г. тростинного цукру
- 3 ст.л. кориці
Для крему:
- 1 уп. крем-сиру
- 3 ст.л. цукрової пудри
- 3 ст.л. молока
- Розчинити в теплому молоці сухі дріжджі та цукор. Добре перемішати вінчиком і залишити на 5-10 хв. Додати сіль, розтоплене вершкове масло, 2 яйця. Поступово просіяти борошно.
- Добре присипати стіл борошном та завершити замішування на столі. Тісто має стати дуже м’яким та гладеньким. Змастити чашу рослинною олією, перекласти туди тісто, трохи змастити його олією і зверху. Накрити харчовою плівкою та дати йому піднятися в теплому місці хвилин 40.
- Поки підготуємо начинку. Змішати тростинний цукор та корицю. Підготувати масло кімнатної температури, щоб його можна було легко нанести руками на тісто.
- Викласти тісто на робочу поверхню, присипану борошном. Розкатати тісто до розмірів 50х30 см. Помірним шаром нанести на тісто масло. Присипати все полотно цукром із корицею та щільно загорнути тісто в рулет. Розрізати рулет на 15-16 частин, починаючи з центру і рухаючись у боки.
- Викласти булочки у змащену маслом форму. Накрити плівкою та залишити на 40 хв. Дістати, змастити верхівки вершковим маслом. Випікати в розігрітій до 180 духовці 25-30 хвилин.
- Поки підготуємо крем. Міксером перемішати крем-сир, цукрову пудру та молоко. Витягнути готові булочки і нанести крем, поки вони ще теплі.
Сінабони розкішно смакують і гарячими, і холодними. Смачного!
Автор: @katerynache
Якщо ви спеціаліст у своїй сфері та бажаєте, щоб про вас дізналася аудиторія September — напишіть нам на пошту: writer@september.is. В e-mail вкажіть інформацію про себе, чим ви займаєтеся, та на яку тему бажаєте написати статтю.