Коли на вулиці прохолодно, корисно пити теплий та смачний чай. Дозвольте собі кілька експериментів і спробуйте цікаві поєднання смаків «осіннього чаю».
Чай з корицею і яблуком
Додати в чорний або зелений чай кілька тоненьких скибочок ароматного яблука і паличку кориці — це швидко. По-осінньому теплий і ароматний чай готовий вже через три хвилини.
Осінні прянощі
До свіжого чорного чаю додати: паличку кориці, 2-3 зірочки гвоздики, 0,5 чайної ложки мускатного горіху. Залити все окропом та дати настоятись. Напій слід процідити перед вживанням. Можна підсолодити медом.
Обліпиховий чай з яблуком
Інгредієнти (на 1 порцію): 40 г свіжої або свіжомороженої обліпихи, 30 г яблука (чверть), 1 / 2-1 ч.л. меду, 250 мл води.
Спосіб приготування: яблуко необхідно дрібно нарізати. У підготовлену місткість помістити обліпиху, яблуко і мед, залити холодною водою і прогрівати протягом 15-20 хвилин на повільному вогні, не доводячи до кипіння. Потім дати настоятися 3-5 хвилин.
Чай з мандарином
Запах помаранчевих цитрусів асоціюється зі святковою атмосферою. Ми пропонуємо приготувати мандариновий чай з прянощами. Він і настрій поліпшить, і допоможе впоратися із застудою.
Інгредієнти
2 чайної ложки чорного чаю;
сік 1 мандарина;
щіпка кориці;
щіпка меленого імбиру;
1 шт. гвоздики;
2 столові ложки меду.
Спосіб приготування
У заварний чайник помісти чай і спеції, залий окропом;
Дай настоятися;
Коли температура знизиться, додай мандариновий сік і розлий по чашках;
Після в кожну додай по ложці меду, добре перемішай.
Пряний чай лате
Інгредієнти
Вода – 2 склянки, чорний чай – 3 пакетики, кориця – 2 палички
мускатний горіх – дрібка, кардамон – 2 шт., гвоздика мелена – 0,25 ч. л., с
сухий імбир – 0,25 ч. л., цукор – 1-2 ст. л., молоко – 2,5 склянки.
Спосіб приготування
Заваріть чорний чай кип’яченою гарячою водою і дайте настоятися 5 хвилин. Перелийте чай в каструлю, додайте цукор, молоко і спеції. Доведіть до кипіння і відразу ж зніміть із вогню. Налийте чай у френч-прес або відфільтруйте спеції за допомогою ситечка.