Футблог Ірини Вахітової - це справжня кулінарне та гастрономічне задоволення! Рецепти найсмачніших та улюблених страв Ірини, а в додачу до них неймовірно естетичні фото, що так і збуджують вашу фантазію.
Іра поділилася з September своїми рецептами, які вам точно варто приготувати!
Панкейки без борошна, без лактози, без цукру
- 50 г вівсянки (4 ст л).
- 3/4 банана стиглого;
- яйце + 1 білок (для тих, хто з лактозою дружить, можна 1 яйце і 50 мл йогурту, кефіру тощо);
- ванілін або кориця на смак.
Жаримо на кокосовому маслі (якщо немає, смажте на краплі вершкового).
Подаємо з фруктами-горіхами. Або просто з медом.
Сьомга на грилі і тушкований шпинат
Сьомгу маринуємо в травах, солі, перці, трішки соку лимона. Смажимо на сковороді без масла, так як вона жирна і сама у «власному соку» прекрасно приготується.
Потім в фольгу на 5 хв, поки тушимо шпинат. Часник, нарізаний вимитий шпинат, сіль, на маленький вогонь на оливковому маслі і до 5 хв. Хто любить, в кінці додайте вершки.
Сирники GLUTEN FREE and SUGAR FREE
- 300-400 г сиру (5% або домашній);
- 1 яйце;
- щіпка солі;
- ванілін;
- 1/2 банана нарізаного на кубики;
- 2 ст. л. кукурудзяного борошна.
Все перемішали. Сформували кульки, обваляти в борошні перед смаженням, смажимо) На середньому вогні (на маленькому - розпливутся, на великому - НЕ прожаряться). До золотистого кольору) Подаємо з медом, ягодами і йогуртом.
Улюблений салат
- рукола;
- шпинат;
- авокадо;
- блакитний сир;
- горіх;
- чері;
- полуниця.
Соус:
- оливкове масло;
- цитрус (лимон або апельсин);
- мед.
Овочевий крем суп
На порцію:
- 1 ст. свіжого зеленого горошку;
- часник, цибуля, морква - небагато;
- вода;
- м'ята.
Обсмажуємо часник (1 зубчик), 1/2 цибулини, 1/2 натертої моркви, висипаємо горошок, заливаємо гарячою водою (щоб трохи покривала), солимо, перчимо. На малому вогні хв 12. Подрібнюємо у блендері. Подрібнюємо м'яту, додаємо у блендер.