А що якщо зібрати друзів та зустріти зиму разом із ароматними глінтвейнами? Настільні ігри, сніг за вікном та аромат прянощів на всю домівку. Сьогодні ділимося рецептами глінтвейнів на будь-який смак.
Кілька правил, щоб глінтвейн вийшов найсмачнішим і найароматнішим:
У жодному разі не дозволяйте вину закипіти. Його температура не повинна виходити за рамки 70-80°С. Найкраще для глінтвейну підходить червоне сухе вино. Але зараз існує безліч варіацій з білим вином або соками.
Класичний німецький глінтвейн:
Інгредієнти:
- Сухе червоне вино – 0,7 л
- Мед – 1 ст. л.
- Кориця – 1 дрібка
- Кардамон – 1 дрібка
- Мускатний горіх – 1 дрібка
- Гвоздика – 6 шт.
- Перець чорний запашний – 5 горошин
- Лимон – 0,5 шт.
Вилити вино в ємність і поставити на вогонь. У процесі нагрівання додати мед і спеції, а також свіжовичавлений лимонний сік. Помішувати вміст ємності до зникнення піни, що з'являється через спеції. Потім вимкнути вогонь і залишити напій хвилин на 15 під щільною кришкою.
Альпійський глінтвейн:
Інгредієнти:
- Сухе червоне вино – 0,7 л
- Мед – 1-2 ст. л.
- Родзинки – 30 г
- Яблуко – 1-2 шт.
- Тертий імбир – 1 дрібка
- Кардамон – 6 шт.
- Кориця – 2 палички
- Перець чорний запашний – 5 горошин
- Гвоздика – 7 шт.
Нарізати яблука маленькими шматочками, і відправити з вином і всіма іншими інгредієнтами у відповідну посудину. Далі робити все за класичним рецептом.
Апельсиновий глінтвейн
Інгредієнти:
- Сухе червоне вино – 0,7 л
- Сік червоних апельсинів – 400 мл
- Апельсин – 1 шт.
- Кориця – 2 палички
- Цукор коричневий – 125 г
Змішати вино і сік. Додати цукор, корицю і нарізану тонкими смужками апельсинову цедру. Розмішати цукор до повного розчинення, поставити рідину на вогонь і довести її до відповідної температури. Подавати напій з шматочками апельсину.
Глінтвейн з білого вина
Інгредієнти:
- Сухе біле вино – 0,7 л
- Вода – 150 мл
- Мед – 1 ст. л.
- Лимон – 1 шт.
- Апельсин – 1 шт.
- Гвоздика – 2-3 шт.
- Кориця – 1 паличка
Закип'ятити воду з гвоздикою і корицею. Охолодити і процідити отриманий відвар. Вино вилити в каструлю і поставити на вогонь. Додати туди пряну воду, мед і дрібно нарізані скибочки цитрусових. Довести рідину до необхідної температури, зняти її з вогню і розлити по келихах.
Безалкогольний глінтвейн
Інгредієнти:
- Виноградний сік з темних сортів ягід – 500 мл
- Вода – 100 мл
- Цедра половини апельсина
- Цедра цілого лимона
- Яблуко – 0,5 шт.
- Родзинки – 2 ст. л.
- Кориця – 1 паличка
- Гвоздика – 5-6 шт.
- Кардамон – 4 шт.
- Імбир – невеликий шматочок для смаку.
У каструлю влити виноградний сік, додати воду, спеції та цедру цитрусових. Яблуко нарізати часточками, додати в каструлю. Нагріти напій майже до кипіння, зняти з вогню і дати настоятися 10-15 хвилин. Процідити та насолоджуватися.
Джерело: 5.ua
Якщо ви спеціаліст у своїй сфері та бажаєте, щоб про вас дізналася аудиторія September — напишіть нам на пошту: writer@september.is. В e-mail вкажіть інформацію про себе, чим ви займаєтеся, та на яку тему бажаєте написати статтю.