Глінтвейн: 5 найкращих рецептів

А що якщо зібрати друзів та зустріти зиму разом із ароматними глінтвейнами? Настільні ігри, сніг за вікном та аромат прянощів на всю домівку. Сьогодні ділимося рецептами глінтвейнів на будь-який смак.

Кілька правил, щоб глінтвейн вийшов найсмачнішим і найароматнішим:

У жодному разі не дозволяйте вину закипіти. Його температура не повинна виходити за рамки 70-80°С. Найкраще для глінтвейну підходить червоне сухе вино. Але зараз існує безліч варіацій з білим вином або соками.

Класичний німецький глінтвейн:

Інгредієнти:

  • Сухе червоне вино – 0,7 л
  • Мед – 1 ст. л.
  • Кориця – 1 дрібка
  • Кардамон – 1 дрібка
  • Мускатний горіх – 1 дрібка
  • Гвоздика – 6 шт.
  • Перець чорний запашний – 5 горошин
  • Лимон – 0,5 шт.

Вилити вино в ємність і поставити на вогонь. У процесі нагрівання додати мед і спеції, а також свіжовичавлений лимонний сік. Помішувати вміст ємності до зникнення піни, що з'являється через спеції. Потім вимкнути вогонь і залишити напій хвилин на 15 під щільною кришкою.

Альпійський глінтвейн:

Інгредієнти:

  • Сухе червоне вино – 0,7 л
  • Мед – 1-2 ст. л.
  • Родзинки – 30 г
  • Яблуко – 1-2 шт.
  • Тертий імбир – 1 дрібка
  • Кардамон – 6 шт.
  • Кориця – 2 палички
  • Перець чорний запашний – 5 горошин
  • Гвоздика – 7 шт.

Нарізати яблука маленькими шматочками, і відправити з вином і всіма іншими інгредієнтами у відповідну посудину. Далі робити все за класичним рецептом.

Апельсиновий глінтвейн

Інгредієнти:

  • Сухе червоне вино – 0,7 л
  • Сік червоних апельсинів – 400 мл
  • Апельсин – 1 шт.
  • Кориця – 2 палички
  • Цукор коричневий – 125 г

Змішати вино і сік. Додати цукор, корицю і нарізану тонкими смужками апельсинову цедру. Розмішати цукор до повного розчинення, поставити рідину на вогонь і довести її до відповідної температури. Подавати напій з шматочками апельсину.

Глінтвейн з білого вина

Інгредієнти:

  • Сухе біле вино – 0,7 л
  • Вода – 150 мл
  • Мед – 1 ст. л.
  • Лимон – 1 шт.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Гвоздика – 2-3 шт.
  • Кориця – 1 паличка

Закип'ятити воду з гвоздикою і корицею. Охолодити і процідити отриманий відвар. Вино вилити в каструлю і поставити на вогонь. Додати туди пряну воду, мед і дрібно нарізані скибочки цитрусових. Довести рідину до необхідної температури, зняти її з вогню і розлити по келихах.

Безалкогольний глінтвейн

Інгредієнти:

  • Виноградний сік з темних сортів ягід – 500 мл
  • Вода – 100 мл
  • Цедра половини апельсина
  • Цедра цілого лимона
  • Яблуко – 0,5 шт.
  • Родзинки – 2 ст. л.
  • Кориця – 1 паличка
  • Гвоздика – 5-6 шт.
  • Кардамон – 4 шт.
  • Імбир – невеликий шматочок для смаку.

У каструлю влити виноградний сік, додати воду, спеції та цедру цитрусових. Яблуко нарізати часточками, додати в каструлю. Нагріти напій майже до кипіння, зняти з вогню і дати настоятися 10-15 хвилин. Процідити та насолоджуватися.

Джерело: 5.ua

Якщо ви спеціаліст у своїй сфері та бажаєте, щоб про вас дізналася аудиторія September — напишіть нам на пошту: writer@september.is. В e-mail вкажіть інформацію про себе, чим ви займаєтеся, та на яку тему бажаєте написати статтю.