Літо підходить до кінця, а ви ще досі не зібрали друзів вдома на сангрію? Це потрібно виправляти, тому ділимося рецептами надзвичайно простих, але дуже смачних коктейлів.
Сангрія з червоного вина
- Червоне вино – 1 пляшка
- Газована вода – 1 склянка
- Апельсин – 1 шт
- Лайм – 1 шт
- Полуниця – 10 шт
- Лід – для подачі
У полуниці видаляємо хвостики, ягоди розрізаємо на половинки. Апельсин і лайм нарізаємо скибочками. Фрукти і ягоди складаємо у ємність, заливаємо вином і газованою водою. Ставимо у холодильник на дві-три години. Перед подачею додаємо лід.
Сангрія з рожевого вина
- Рожеве вино – 1 пляшка
- Полуниця – 2 склянки
- Полуничний лікер – 100 мл
- Лимон – половинка
- Лайм – половинка
- Базилік – невеликий пучок
- Лід – для подачі
Полуницю нарізати, з базиліка обірвати листочки, лимон і лайм порізати кружальцями. Скласти все у ємність, залити вином і лікером, перемішати. Поставити у холодильник на дві-три години, при подачі додати лід.
Сангрія Рrosecco
- Просекко – 1 пляшка
- Персик – 1 шт
- Нектарин – 1 шт
- Абрикос – 3 шт
- Персиковий лікер – 250 мл
- Бренді – 100 мл
Нарізати фрукти та змішати їх. Влити бренді і лікер у ємність, дати настоятися годину. Додати просекко та цукровий сироп за смаком.
Безалкогольна сангрія
- Виноградний сік – 2 л
- Газована вода – 1 л
- Апельсин – 2-3 шт
- Лід – для подачі
Апельсини ріжемо напівкружальцями та складаємо у ємність. Заливаємо соком та газованою водою. Ставимо у холодильник, даємо вистигнути годинку-дві, потім додаємо лід, розливаємо у келихи та насолоджуємося.
Якщо ви спеціаліст у своїй сфері та бажаєте, щоб про вас дізналася аудиторія September — напишіть нам на пошту: writer@september.is. В e-mail вкажіть інформацію про себе, чим ви займаєтеся, та на яку тему бажаєте написати статтю.