Рецепт осінньої галети зі сливами

Галета — це збірна назва кількох французьких страв, які представляють собою різновид хліба та млинців. Існує безліч варіантів приготування галет.

 

Прекрасний осінній рецепт запеченої галети для одного затишного меланхолійного вечора.

Осіння галета зі сливами 

Інгредієнти:

Для тіста:

Пшеничне борошно – 1 склянка

Кукурудзяне борошно – 1/4 склянки

Цукор – 1/2 ч.л.

Сіль – 1/2 ч.л.

Вершкове масло – 115 г

Для начинки:

Сливи – 400 г

Кориця – 1 ч.л.

Цукор – 2 ст.л.

Крохмаль – 1 ст.л

Спосіб приготування:

Помістити в чашу блендера обидва види борошна, сіль і цукор, включити блендер на кілька секунд, щоб сухі інгредієнти рівномірно розподілилися.

Додати до них нарізане невеликими кубиками охолоджене вершкове масло й посікти всі інгредієнти до дрібної маслянистої крихти.

Долати в суміш 2 ст.л. крижаної води й знову включити блендер буквально на кілька секунд, поки крихти не почнуть збиратися в грудку. Якщо потрібно, можна додати ще 1 ст.л. крижаної води і знову все змішати, включивши блендер.

Зібрати тісто в грудку, загорнути в харчову плівку і помістити в холодильник мінімум на годину.

 

Для начинки сливи вимити й обсушити, розрізати на четвертинки. Викласти в глибоку миску нарізані сливи, засипати крохмалем, ретельно, але акуратно перемішати.

Корж тіста помістити на папір для випічки, розкачати в пласт товщиною 3 мм і перенести на деко (разом з папером).

Викласти на тісто начинку, залишив до краю 5-6 см, рівномірно посипати сумішшю цукру й кориці, потім загорнути краї тіста по колу.

Змастити верх тіста збитим яйцем і відправити сливову галету в розігріту до 175 ° С духовку на 30-35 хвилин, поки корж не підрум'яниться.

 

Вуаля і приємного апетиту!

Якщо ви спеціаліст у своїй сфері та бажаєте, щоб про вас дізналася аудиторія September — напишіть нам на пошту: writer@september.is. В e-mail вкажіть інформацію про себе, чим ви займаєтеся, та на яку тему бажаєте написати статтю.

Вам також може бути цікаво: