Зовсім згодом ми зустрінемо новий рік, який надихне нас на нові випробування, нові мрії, цілі та подарує мир. У рік Кролика потрібно насолоджуватися радощами життя, шукати спосіб виразити себе по-новому. І звичайно ж, починати робити це можна від сьогодні.
Команда September підготувала добірку рецептців для різдвяних вечорів, які подарують миті щастя та радості:
1. Німецький яблучний пиріг
Тісто:
Вершкове масло кімн темп - 90г
Цукор - 80г
Яйце - 1шт
Борошно - 190г
Розпушувач - 4г
Дрібка солі
Яблучна начинка:
Яблука 4-5шт (нарізати слайсами)
Лимонний сік - 1ст.л
Кориця
Штрейзель:
Борошна - 80г
Цукор - 50г
Дрібка солі
Кориця
Вершкове масло кімн тем - 60г
Горіхи - 30г
Приготування:
1. Гріємо духовку до 180°C. Візьміть форму 20см.
2. У миску додайте масло та цукор і перемішайте. Додайте яйце та перемішайте. Додайте розпушувач, сіль і борошно. Перемішайте до повного з’єднання.
3. Розрівняйте тісто руками по дну та вгорі по стінках форми на висоту приблизно 4 см (для форми 20см). Використовуйте борошно, щоб уникнути прилипання. Поставте в морозилку, поки будете готувати яблучну начинку та штрейзель.
4. Для штрейзеля просто з’єднати всі інгредієнти та поставити в холодильник, поки нарізатимете яблука.
5. Для яблучної начинки також все з’єднати. Дістати форму з морозилки, викласти яблука та посипати щтрейзелем. Випікати до готовності 40-45хв
Пиріг має повністю охолонути перш ніж будете його нарізати. Бо начинка витече!
2. Найніжніший салат з бурячка
Інгредієнти:
буряк – 2 шт.,
яйця – 3 шт.,
сир твердий – 100 г,
часник – 3 зуб.,
майонез – 2-3 ст.л.,
спеції: сіль, перець – за смаком.
Приготування:
Буряк і яйця відварити і остудити. Потерти всі складові на грубу терку. В майонез вичавити часник, додати спеції. Вимішати салат і насолоджуватися.
Рецепт покрокового приготування тут.
3. Горішки із згущонкою
Для тіста:
- 80 г цукру
- щіпка солі
- 2 яйця
- 180 г розтопленого вершкового масла
- 350 г борошна
- 1 ч.л. розпушувача
- 1 ст.л. олії
Цукор та сіль збити з яйцями , додати масло вершкове та додати борошно, розпушувач та в кінці олію. Замішуємо тісто, воно буде рідкувате , тому ставимо його в плівку і в холодильник на 30-40 хв. Гріємо горішницю, формуємо кульки і випікаємо
Для крему: половинки печива які не дуже вдались, горішки, варене згущене молоко, масло вершкове м’яке.
Перемащуємо половинки печива. Можна ще обваляти в мигдалевому борошні, щоб просочилися кремом.
Рецепт відеоприготування тут.
4. Різдвяна панакота
Інгредієнти:
Для вершкового шару: вершки - 500 мл, цукор - 100 г,
листовий желатин - 3 шт. (5 г), вода - 50 мл,
Для мандаринового шару: мандарини - 600 г, листковий желатин - 3 шт. (5 г), цукор - 25 г,
вода - 50 мл.
Приготування:
Приготуємо вершковий шар. Желатин поламати і залити водою на 5 хв. Тим часом у банячок влити вершки, всипати цукор і поставити на невеликий вогонь, помішуючи, тримати поки цукор не розтопиться. Вершки мають бути досить гарячі. Желатин злегка пожмакати в воді і вилити всю цю желатинову суміш у гарячі вершки, добре розмішати. Склянки викласти у форму для мафінів під кутом і розлити в них вершково-желатинову суміш. Дати вистигнути і поставити в холодильник до застигання.
Приготуємо мандариновий шар. Желатин поламати і залити водою на 5 хв. Мандаринки почистити, викласти в блендер і змолоти. Отриману суміш процідити через сито. Має вийти 250 мл соку. Сік вилити у банячок, всипати цукор і поставити на невеликий вогонь, помішуючи, тримати поки цукор не розтопиться. Желатин злегка пожмакати в воді і вилити всю цю желатинову суміш у теплий сік, добре розмішати і дати охолонути. Викласти поверх вершкової маси і поставити в холодильник до застигання. Смачного!
Покроковий рецепт тут.
5. Сінабони
Інгредієнти на 12 булочок:
1 яйце
200 мл теплого молока
40 г цукру
1/3 ч.л. солі
1,5 ч.л. сухих дріжжів(~ 5 г)
450 г борошна
60 г м’якого вершкового масла
Начинка: 100 г цукру, 1 повна ч.л. кориці, ~ 100 г м’якого масла
Крем: 200 г крем-сиру, 40 г цукрової пудри, 2 ст.л. молока, 1 ч.л. рідкої ванілі(чи дрібка ваніліну, ванільного цукру)
⠀
Приготування:
Змішуємо яйце, молоко, сіль, цукор, дріжжі, додаємо просіяне борошно, замішуємо тісто просто до повного зволоження борошна і залишаємо на 30 хв. Після додаємо м‘яке масло і вимішуємо 5-10 хв до гладкості. Якщо тісто липне до рук, додаємо ще столову ложку борошна. Кладемо тісто в миску змазану каплею олії і даємо йому підійти вдвічі. Змішуємо корицю з цукром. Тісто розкатуємо в прямокутник 40*60 см. Змазуємо маслом не доходячи до одного краю на 2-2,5 см, посипаємо масло корицею з цукром. Згортаємо в НЕ міцний рулет, защіпуємо края, нарізаємо на 12 рівних частин, викладаємо в деко застелене пергаментом. Залишаємо підійти на ~ 40 хв. Випікаємо при 170 градусах ~ 35-40 хвилин, до золостистості. Для крему просто змішуємо крем-сир, пудру, ваніль і молоко, змазуємо кремом теплі булочки, і смакуємо!
Рецепт відеоприготування тут.
6. Різдвяний капрезе
Інгредієнти:
Рукола, чері, моцарелла, олій
Приготування:
У велику круглу тарілку викладаємо рукколу у формі вінка, зверху кладемо помідори. Черрі, маленькі моцарели, солимо, поливаємо оливковою олією та бальзамічним кремом.
7. Мандариновий кекс
Інгредієнти:
1 яйце;
80г цукру;
60г топленого масла;
1ст.л сметани;
2 мандаринки;
1ст.л крохмалю Dr.Oetker
140г борошна;
Приготування:
Яйце, цукор, топлене масло перемішати, додати сметану. Мандаринки розділити на дольки і обваляти у крохмалі, додати до тіста. Тоді борошно і розпушувач, все гарно перемішати. Форму смастити маслом, або вистелити пергамент. Випікати при 180* 40хв. Рецепт відеоприготування тут.
8. Святковий салат з мандаринам
Родзинкою салату буде соус в центрі, який кожен зможе порціонно собі додавати.
Завдяки цьому салат не стікатиме, стоятиме довше та матиме більш ефектний вигляд.
Нам знадобиться:
2 мандарина (бажано без кісточок, щоб потім не діставати); упаковка рукколи; 100 грамм хамону; горгонзола; горішки
Для соусу:
1 чайна ложка бальзамічного оцету, 4 ст.л. оливкової олії, 2 ч.л меду
Рецепт відеоприготування тут.
Якщо ви спеціаліст у своїй сфері та бажаєте, щоб про вас дізналася аудиторія September — напишіть нам на пошту: writer@september.is . В e-mail вкажіть інформацію про себе, чим ви займаєтеся, та на яку тему бажаєте написати статтю.
Вам також може буим цікаво: