Здорове харчування має бути смачним, інакше навіщо це все? Пише шеф-кухар

Шеф-кухар Олександр Оханський допомагає нам розвіювати міф про те, що правильне харчування — це достатньо одноманітно та виснажливо.

 

У відео він ділиться двома корисними рецептами, виключно із рослинних інгредієнтів — соковиті грузинські хінкалі з грибами та класична італійська фокача з овочами.

 

Його професійні рекомендації допоможуть зробити процес приготування легким, а також внесуть різноманіття у ваш повсякденний healthy раціон.

 

Дивіться, занотовуйте і смачного:)

Фокача

1. Замішуємо муку зі спеціями і дріждями, додаємо воду та даємо підійти тісту протягом 20 хвилин.

2. Далі готуємо овочі: нарізаємо, додаємо сіль, перець та оливкову олію. Обсмажуємо.

 

Після цього, обсмажені овочі нарізаємо кубиком та додаємо спеції та оливкову олію. Випікаємо фокачу 7-12 хвилин при температурі 200-220 градусів.

 

Потім нарізаємо на порції приблизно 4*7см та обсмажуємо в печі до золотистої скоринки. Викладаємо на тарілку 2 шматочки фокачі. Додаємо наші нарізані овочі-гриль та прикрашаємо базиліком. Додатково поливаємо оливковою олією.

Хінкалі 

Приготування:

На 0.5 борошна нам потрібно 150гр підсоленої води. Далі, замішуємо в тісто до однорідної маси, приблизно 10 хв. Після того як тісто замішане, даємо йому відпочити на 20 хвилин.

 

Далі готуємо начинку для хінкалі:

Беремо цибулю 150гр, нарізаємо кубиком і обсмажуємо на олії до золотистого кольору.

Гриби печериці 0,5 кг нарізаємо дрібним кубиком і додаємо до цибулі. Обсмажуємо приблизно хвилин 15 до золотистого кольору. В обсмажені гриби додаємо сіль, перець, спецію кондарі і коріандр.Перемішуємо і додаємо кінзу та рослинні вершки.

 

Далі, розкатуємо тісто товщиною в 1мм і нарізаємо для формування хінкалі. Зауважте, що розмір приблизно 15*15см. До окропу закидаємо хінкалі і варимо на великому вогні 5 хв.

Якщо ви спеціаліст у своїй сфері та бажаєте, щоб про вас дізналася аудиторія September — напишіть нам на пошту: writer@september.is. В e-mail вкажіть інформацію про себе, чим ви займаєтеся, та на яку тему бажаєте написати статтю.

Вам також може бути цікаво: