Осінь, запалені свічки, домашня атмосфера і аромат випічки. Не пропускаємо цей затишний сезон та плануємо втілення нових або ж вже улюблених рецептиків.
Минулої осені ми вже ділилися із вами рецептами класичних сінабонів, запеченого батату, крем-супу із гарбуза та іншими.
Переглянути статті можна тут:
ТРИ ОСІННІ РЕЦЕПТИ:
Pumpking puncakes
Гарбузові панкейки — осінній настрій сніданочку.
- 40 грам вершкового масла
- 200 грам борошна
- 4 ст. л. цукру
- 200 грам гарбузового пюре
- 200 мл молока
- 10 грам розпушувача
- щіпка солі
- 2 яйця
Яйця збиваємо разом з цукром і сіллю. Додаємо гарбузове пюре, молоко і розтоплене вершкове масло. Перемішуємо. Можна додати тертий гарбуз. Всипаємо в гарбузове пюре просіяну муку з розпушувачем.
Тісто маємо отримати густіше, ніж на млинці. Смажимо панкейки на сухій, гарячій сковорідці. Перевертаємо панкейки тоді, коли зверху утворяться повітряні бульбашки, а саме тісто зверху схопиться. Смачного.
Гарбузово-моркв'яний кекс
- 200 грам моркви
- 200 грам гарбуза
- 3 яйця
- 100 грам цукру
- 1 ч.л. ванільного цукру
- 100 грам кефіру
- 300 грам борошна
- 50 грам масла
- ⅓ ч.л. солі
- 1 ч.л. розпушувача
- 10 грам масла для форми
- 20 грам борошна для форми
Кекс готується у прямокутній формі. У цьому рецепті використовувалася форма розміром 21 на 12 см. Також потрібно змастити форму маслом, присипати борошном, а потім перевернути форму та витрусити зайве борошно.
Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів.
Помийте та очистьте по 200 г моркви та гарбуза, натріть їх на дрібну тертку. Розбийте в миску 3 яйця, всипте 100 г цукру та 1 ч.л. ванільного цукру і збийте їх. Розтопіть 50 г масла.
У миску додайте 100 г кефіру, 300 г просіяного борошна, масло, дрібку солі та 1 ч.л. розпушувача. Перемішайте, додайте моркву та гарбуз і знову перемішайте до однорідності. Вилийте тісто в форму та випікайте 1 годину.
Запечений інжир із сиром брі
- 4-6 плодів інжиру
- 50-80 грам сиру брі (чим більше сиру, тим смачніше)
- 1 скибочка хліба або крихти білого хліба (приблизно 20-50 грам)
Білий хліб поріжте на невеличкі кубики і підсушіть у розігрітій до 100 градусів духовці протягом 20 хвилин. Якщо у вас лишилися сухі білі крихти хліба, використовуйте їх.
Зріжте верхній хвостик інжиру і трохи нижньої частини, щоб вони стали більш стійкими і не перегорталися при запіканні. Зробіть глибокі хрестоподібні надрізи в кожному плоді. Але не слід розрізати інжир повністю.
Вставте в інжир по кілька шматочків сиру. Викладіть інжир на деко або в керамічну форму для запікання і посипте зверху хлібними крихтами. Запікайте інжир в розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин, або поки сир добре не розплавиться.
Якщо ви спеціаліст у своїй сфері та бажаєте, щоб про вас дізналася аудиторія September — напишіть нам на пошту: you@september.ua. В e-mail вкажіть інформацію про себе, чим ви займаєтеся, та на яку тему бажаєте написати статтю.