Три рецепти для осіннього затишку та аромату вдома

Осінь, запалені свічки, домашня атмосфера і аромат випічки. Не пропускаємо цей затишний сезон та плануємо втілення нових або ж вже улюблених рецептиків.

Минулої осені ми вже ділилися із вами рецептами класичних сінабонів, запеченого батату, крем-супу із гарбуза та іншими.

Переглянути статті можна тут:

ТРИ ОСІННІ РЕЦЕПТИ:

Pumpking puncakes

Гарбузові панкейки — осінній настрій сніданочку.

  • 40 грам вершкового масла
  • 200 грам борошна
  • 4 ст. л. цукру
  • 200 грам гарбузового пюре
  • 200 мл молока
  • 10 грам розпушувача
  • щіпка солі
  • 2 яйця

Яйця збиваємо разом з цукром і сіллю. Додаємо гарбузове пюре, молоко і розтоплене вершкове масло. Перемішуємо. Можна додати тертий гарбуз. Всипаємо в гарбузове пюре просіяну муку з розпушувачем.

Тісто маємо отримати густіше, ніж на млинці. Смажимо панкейки на сухій, гарячій сковорідці. Перевертаємо панкейки тоді, коли зверху утворяться повітряні бульбашки, а саме тісто зверху схопиться. Смачного.

Гарбузово-моркв'яний кекс

  • 200 грам моркви
  • 200 грам гарбуза
  • 3 яйця
  • 100 грам цукру
  • 1 ч.л. ванільного цукру
  • 100 грам кефіру
  • 300 грам борошна
  • 50 грам масла
  • ⅓ ч.л. солі
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 10 грам масла для форми
  • 20 грам борошна для форми

Кекс готується у прямокутній формі. У цьому рецепті використовувалася форма розміром 21 на 12 см. Також потрібно змастити форму маслом, присипати борошном, а потім перевернути форму та витрусити зайве борошно.

Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів.

Помийте та очистьте по 200 г моркви та гарбуза, натріть їх на дрібну тертку. Розбийте в миску 3 яйця, всипте 100 г цукру та 1 ч.л. ванільного цукру і збийте їх. Розтопіть 50 г масла.

У миску додайте 100 г кефіру, 300 г просіяного борошна, масло, дрібку солі та 1 ч.л. розпушувача. Перемішайте, додайте моркву та гарбуз і знову перемішайте до однорідності. Вилийте тісто в форму та випікайте 1 годину.

Запечений інжир із сиром брі

  • 4-6 плодів інжиру
  • 50-80 грам сиру брі (чим більше сиру, тим смачніше)
  • 1 скибочка хліба або крихти білого хліба (приблизно 20-50 грам)

Білий хліб поріжте на невеличкі кубики і підсушіть у розігрітій до 100 градусів духовці протягом 20 хвилин. Якщо у вас лишилися сухі білі крихти хліба, використовуйте їх.

Зріжте верхній хвостик інжиру і трохи нижньої частини, щоб вони стали більш стійкими і не перегорталися при запіканні. Зробіть глибокі хрестоподібні надрізи в кожному плоді. Але не слід розрізати інжир повністю. 

Вставте в інжир по кілька шматочків сиру. Викладіть інжир на деко або в керамічну форму для запікання і посипте зверху хлібними крихтами. Запікайте інжир в розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин, або поки сир добре не розплавиться.

Якщо ви спеціаліст у своїй сфері та бажаєте, щоб про вас дізналася аудиторія September — напишіть нам на пошту: you@september.ua. В e-mail вкажіть інформацію про себе, чим ви займаєтеся, та на яку тему бажаєте написати статтю.

Вам також може бути цікаво: